Ohjeita

Kotivastaanottoni sijaitsee Kulosaaressa. Tänne on helppo tulla niin omalla autolla kuin julkisillakin yhteyksillä; metroasemalta kävelymatkaa vain parisataa metriä. Olemme toisessa kerroksessa, mutta käytettävissä on esteetön hissi. Naapurisovun säilyttämiseksi toivon, että koirapotilaat kävisivät tekemässä välttämättömät tarpeensa pääsääntöisesti jo ennen pihapiiriin saapumista.

Ajanvaraus ja yhteydenotot hoituvat yleensä parhaiten sähköpostitse (suvi.laukkanen@gmail.com). Niin halutessasi, tai kiireellisemmissä asioissa voit myös soittaa, mutta jätäthän viestin yhteystietoineen mikäli en juuri sillä hetkellä pysty vastaamaan.

Maksut suoritetaan käynnin yhteydessä joko käteisellä tai korttimaksuna.

Kotivastaanotto on saanut innoituksensa alunperin erityisesti akupunktiopotilaita varten, mutta nykyään saatavilla on melko laajasti muitakin eläinlääkärin palveluja. Koska varsinaista avustavaa henkilökuntaa ei ole, toimenpiteiden onnistuminen edellyttää hiukan yhteistyökykyä eläimeltä ja omistajalta.

Valmistautuminen vastaanottokäyntiin

Mikäli potilasta on aikaisemmin hoidettu muualla, on hyvä selvittää jo valmiiksi, mitä toimenpiteitä ja diagnooseja on aiemmin tehty, mitä lääkityksiä potilas on saanut ja millä annoksella. Mikäli edellisistä vastaanottokäynneistä on annettu mukaan kotiutusohjeita, reseptejä tai muuta vastaavaa, ne on hyvä ottaa tullessa mukaan (tai jopa toimittaa vastaanotolle etukäteen sähköpostitse, mikäli tämä on mahdollista). Näistä monesti tarvittavat tiedot selviävätkin. Asiakkaan kannalta helpoin ja vaivattomin vaihtoehto on pyytää eläintä aikaisemmin hoitaneita eläinlääkäreitä  lähettämään potilastiedot suoraan sähköpostitse (suvi.laukkanen@gmail.com), näin papereita ei tarvitse etsiskellä itse eikä muistaa tuoda mukanaan vastaanotolle.

Erityisen tärkeää on tieto siitä mitä lääkkeitä tai rokotteita eläimelle on aiemmin annettu, silloin jos toivotaan muualla määrätyn reseptin uusimista tai tehdään muutoksia lääkitykseen, tai mikäli potilas on joskus saanut rokotusreaktion tai muita haittavaikutuksia lääkkeistä.

Mahdollisten lääkitysten varalta voi olla hyvä punnita potilas ennen vastaanotolle saapumista, ellei potilaan paino ole jo valmiiksi suurin piirtein tiedossa – tokikaan ihan grammantarkkaa tietoa painosta ei sentään tarvitse olla.

Käyntiä varten on tärkeää varmistaa hygieniasyistä, että potilas ei ole vastaanotolle tullessaan hyvin likainen, joten esimerkiksi mudalla itsensä täysin kuorruttanut tai kauttaaltaan ripulin tahrima eläin on hyvä pestä ennen vastaanotolle tuloa.

Vastaanotolle saavuttaessa hyvin kuraiset tai märät tassut pyyhitään eteisessä (meiltä löytyy toki tassupyyhe jota saa käyttää).

Mikäli suunnitelmissa on verinäytteen ottaminen tai rauhoitustoimenpide, on suositeltavaa pitää ruokapaastoa vähintään kuusi tuntia ennen vastaanotolle saapumista. Vettä saa aina olla normaalisti tarjolla. Rauhoituspotilaiden voi olla hyvä tuoda oma viltti tai pyyhe mukaan, niin eläin saa heräillä lämpimässä tuttujen hajujen ympäröimänä.

Akupunktiohoidon jälkeen

Loppupäivä on hyvä lepäillä mahdollisimman rauhallisesti. Myös muutama päivä akupunktion jälkeen tulisi olla hiukan varovaisesti – vain tasaista remmiliikuntaa, vältetään riehumista.

Jotkut harvat potilaat saattavat olla hoidon jälkeen ensin selkeästi kipeämpiä, ennen kuin vaiva alkaa helpottaa. Tämä tapahtuu yleensä vuorokauden sisällä hoidosta eikä ole vaarallista.