Esittely

Suvi Laukkanen

Kuva: Sanna Suutari.

Suvi Laukkanen

Eläinlääketieteen lisensiaatti, Helsingin yliopisto (2010)

IVAS Certified Veterinary Acupuncturist (2013)

Bachelor of Arts in Journalism and Philosophy, City University, Lontoo (2002)

 

Olen saanut praktiikkaoikeudet vuonna 2009. Työskentelin yhden kesän kunnaneläinlääkärin sijaisena, jonka jälkeen olen tehnyt töitä yksinomaan pieneläinten parissa yksityisillä eläinlääkäriasemilla ja kotivastaanotollani. Koen että eläinlääkärin työ on kutsumusammatti ja siinä missä aivoilla, sitä täytyy tehdä myös sydämellä. Jokainen potilas on tärkeä.

Akupunktion soveltamisesta ”koululääketieteen” menetelmien rinnalla kiinnostuin jo opiskeluaikana. Kävin Anna Hielm-Björkmanin järjestämän akupunktion peruskurssin Helsingin yliopistolla ja lähdin rohkeasti käyttämään uusia taitojani heti ensimmäisestä praktiikkakesästä lähtien. Ensimmäisen akupunktiopotilaani muistan varmasti ikuisesti; koiran kivulias lihasrevähdys parani yli odotusten. Aina tulokset eivät ole yhtä dramaattisen hienoja kuin tämä ensimmäinen, rohkaiseva potilastapaukseni, mutta tuntuu hyvältä, kun voin tarjota kipupotilaille muitakin vaihtoehtoja kuin levon ja kipulääkkeen.

Vuosina 2012-13 hain lisäoppia suorittamalla eläinakupunktion kansainvälisen koulutusohjelman (IVAS-kurssi), joka järjestettiin Helsingissä ja Oslossa. IVAS-kurssia pidetään tällä hetkellä arvostetuimpana eläinakupunktion koulutusohjelmana, jonka suorittaneet eläinlääkärit saavat käyttää tunnusta IVAS Certified Veterinary Acupuncturist (IVAS CVA).

Tavoitteeni on tarjota kullekin potilaalle hoitoa sen tarpeiden mukaan. Länsimainen lääketiede ja akupunktiohoito eivät ole toistensa vaihtoehtoja tai sulje toisiaan pois, vaan parhaimmillaan tukevat toisiaan luontevasti, ja antavat eläinlääkärin työkalupakkiin useampia välineitä potilaan auttamiseksi.