Ohjeita

Kotivastaanottoni sijaitsee Kulosaaressa. Tänne on helppo tulla niin omalla autolla kuin julkisillakin yhteyksillä; metroasemalta on kävelymatkaa vain muutama sata metriä ja bussipysäkit ovat sitäkin lähempänä. Huomioithan tullessasi, että pihalle ei saa lainkaan tehdä tarpeita – yritämme säilyttää naapurisopua. Koirapotilaiden kannattaa siis tulla pihan poikki ripeästi sallimatta lainkaan nuuhkuttelua, niin ei toivottavasti käy vahinkoa. Niin halutessasi voit myös odotella pihan ulkopuolella näköyhteyden päässä, tulen joka tapauksessa avaamaan oven vastaanottoajan koittaessa. Suuri kiitos yhteistyöstä!

Kotivastaanoton lisäksi otan akupunktiopotilaita vastaan säännöllisen epäsäännöllisesti myös Pikku-Huopalahdessa osteopaatti Hanna Kivisen tiloissa, pääsääntöisesti maanantai-iltapäivisin.

Ajanvaraus ja yhteydenotot hoituvat yleensä parhaiten sähköpostitse (suvi.laukkanen@gmail.com). Niin halutessasi, tai kiireellisemmissä asioissa voit myös laittaa tekstiviestin tai soittaa. Potilastyö sekä lapsen hoitaminen ajoittain rajoittaa mahdollisuuksiani vastata puhelimeen, mutta jos jätät viestin (etenkin tekstiviestit toimivat tosi näppärästi) niin palaan asiaan.

Maksut suoritetaan käynnin yhteydessä joko käteisellä tai korttimaksuna.

Kotivastaanotto on saanut innoituksensa alunperin erityisesti akupunktiopotilaiden tarpeista, mutta nykyään saatavilla on muitakin eläinlääkärin palveluja. Koska varsinaista avustavaa henkilökuntaa ei ole, toimenpiteiden onnistuminen edellyttää hiukan yhteistyökykyä eläimeltä ja omistajalta.

Valmistautuminen vastaanottokäyntiin

Mikäli potilasta on aikaisemmin hoidettu muualla, on hyvä selvittää jo valmiiksi, mitä toimenpiteitä ja diagnooseja on aiemmin tehty, mitä lääkityksiä potilas on saanut ja millä annoksella. Mikäli edellisistä vastaanottokäynneistä on annettu mukaan kotiutusohjeita, reseptejä tai muuta vastaavaa, ne on hyvä ottaa tullessa mukaan (tai jopa toimittaa etukäteen sähköpostitse, mikäli tämä on mahdollista). Näistä monesti tarvittavat tiedot selviävätkin. Asiakkaan kannalta helpoin ja vaivattomin vaihtoehto on pyytää eläintä aikaisemmin hoitaneita eläinlääkäreitä lähettämään potilastiedot suoraan sähköpostitse (suvi.laukkanen@gmail.com), näin papereita ei tarvitse etsiskellä itse eikä muistaa tuoda mukanaan vastaanotolle.

Erityisen tärkeää on tieto siitä mitä lääkkeitä tai rokotteita eläimelle on aiemmin annettu, silloin jos toivotaan muualla määrätyn reseptin uusimista tai tehdään muutoksia lääkitykseen, tai mikäli potilas on joskus saanut rokotusreaktion tai muita haittavaikutuksia lääkkeistä.

Mahdollisten lääkitysten varalta voi olla hyvä punnita potilaat ennen vastaanotolle saapumista, ellei potilaan paino ole jo valmiiksi suurin piirtein tiedossa – tokikaan ihan grammantarkkaa tietoa painosta ei sentään tarvitse olla.

Käyntiä varten on tärkeää varmistaa hygieniasyistä, että potilas ei ole vastaanotolle tullessaan hyvin likainen, joten esimerkiksi mudalla itsensä täysin kuorruttanut tai kauttaaltaan ripulin tahrima eläin on hyvä pestä ennen vastaanotolle tuloa.

Vastaanotolle saavuttaessa hyvin kuraiset tai märät tassut pyyhitään eteisessä (meiltä löytyy toki tassupyyhe jota saa käyttää).

Mikäli suunnitelmissa on verinäytteen ottaminen tai rauhoitustoimenpide, on suositeltavaa pitää ruokapaastoa 10-12 tuntia ennen vastaanotolle saapumista. Vettä saa aina olla normaalisti tarjolla. Rauhoituspotilaiden voi olla hyvä tuoda oma viltti tai pyyhe mukaan, niin eläin saa heräillä lämpimässä tuttujen hajujen ympäröimänä.

Akupunktiohoidon jälkeen

Loppupäivä on hyvä lepäillä mahdollisimman rauhallisesti. Myös muutama päivä akupunktion jälkeen tulisi olla hiukan varovaisesti – vain tasaista remmiliikuntaa, vältetään riehumista.

Jotkut harvat potilaat saattavat olla hoidon jälkeen ensin selkeästi kipeämpiä, ennen kuin vaiva alkaa helpottaa. Tämä tapahtuu yleensä vuorokauden sisällä hoidosta eikä ole vaarallista.