14.5.2014

Guido

Guidon kuvaGuidon tarina on varsin dramaattinen. Guidolle akupunktio oli viimeinen oljenkorsi.

Kaularangan välilevyntyrän aiheuttamien voimakkaiden kipuoireiden vuoksi Guido oli jo saanut muualta ”lopetustuomion”, kun voimakkaatkaan kipulääkkeet eivät auttaneet, eikä omistaja halunnut altistaa iäkästä koiraa enää leikkauksen ja pitkällisen toipilasajan aiheuttamalle vaivalle ja stressille.

Itse tapasin Guidon kun tuttu kollega koputti ovelleni ja kysyi, eikö sille kannattaisi kuitenkin kokeilla vielä akupunktiota. Ei ollut mitään hävittävääkään, joten lupasin yrittää.

Hoidin Guidoa oireenmukaisesti niskan kipuoireisiin. Tullessaan seuraavalle käynnille viikonlopun jälkeen Guido vaikutti hieman paremmalta – ja oli pärjännyt kotona täysin ilman kipulääkkeitä!

Siitä eteenpäin Guidon tila on käynti käynniltä vain parantunut. Nyt kirjoittaessani viiden käynnin jälkeen Guidoa ei enää arvaisi samaksi koiraksi ollenkaan, eikä Guido itsekään malttaisi enää varoa, vaan haluaisi hyppiä ja loikkia kuten ennen vaivojen alkamista. Omistajaan ja hänen sukulaisiinsa Guidon paraneminen teki niin syvän vaikutuksen, että tyttären poikaystävä vannotti omia vanhempiaan jatkossa kääntymään vaivoissaan aina ensimmäisenä akupunkturistin puoleen!

Guidon tarina ja kuva on julkaistu omistajan luvalla. Kirjoitettu syksyllä 2013.