14.5.2014

Zeta

Zeta, seitsemänvuotias saksanpaimenkoira-uros, tarvitsi jatkuvaa kipulääkitystä lonkkakipuihin. Mutta Zetan maha ei ollut samaa mieltä asiasta.

Zeta tuli potilaakseni, koska Zetan maha ei kestänyt kipulääkettä, vaan kipulääke aiheutti sille veristä ripulia. Zeta ei kuitenkaan oikein voinut olla ilmankaan kipulääkettä, koska lonkkakivut olivat pahat; liikkuminen oli hankalaa ja Zeta nuoli ja puri lonkkien ihoa.

Zeta sai oireenmukaista akupunktiohoitoa sekä neuloilla että laserilla lonkkanivelen kipuihin. Hoidon myötä Zetan vointi helpotti heti. Muutaman akupunktiokerran jälkeen Zetan vointi pysyi hyvänä useita viikkoja ilman kipulääkkeitä.

Koska Zetalle haluttiin pidempikestoista kivunlievitystä, päädyimme omistajan kanssa siihen, että Zetalle laitettaisiin lonkan paikallispisteisiin [link id=”58″]kultaimplantit[/link]. Muutamat ensimmäiset päivät kultaimplanttien saamisen jälkeen Zeta tuli ensin paljon kipeämmäksi. Tämä on kultaimplanttien kohdalla tutkimustenkin mukaan tavallista; kultaimplantteja saaneet koirat voivat olla ensi alkuun kipeämpiä, kuin pelkkiä neuloja samoihin pisteisiin rauhoituksessa saanut verrokkiryhmä. Vähitellen ero kuitenkin tasaantuu ja pidemmällä aikavälillä kultaimplantteja saaneet potilaat ovat selkeästi kivuttomampia. Kultaimplanttien avulla tavoitellaan pitkäaikaista, jopa muutaman vuoden kestävää kivunlievitystä.

Noin viikon kuluessa kultaimplanttien asettamisen jälkeen Zetan vointi kohentuikin uudelleen ja on sen jälkeen jatkuvasti parantunut. Nähdessäni Zetan reilu kuukausi kultaimplanttien asettamisen jälkeen, en melkein voinut uskoa silmiäni, että kyseessä oli sama koira. Zeta on alkanut saada takajalkoihinsa lihaksia takaisin ja vaikuttaa iloiselta ja aktiiviselta.

Noin puolen vuoden kuluttua kultaimplanttien asettamisesta sain viimeisimmät kuulumiset; omistaja kiitteli, että Zeta voi todella hyvin.

Zetan tarina on julkaistu omistajan luvalla.