23.11.2015

Joulu lähestyy ja maha kasvaa jo valmiiksi

Tarkkaavaisimmat ovatkin jo ehkä osanneet epäillä eläinlääkärin vähitellen pyöristyvästä olemuksesta, että jotakin on tekeillä. Nyt on varmaankin viimeistään tullut aika vahvistaa epäilykset oikeaksi, koska äitiysloma alkaa 3.12.2015. Vaan ei hätää, sekä akupunktio- että eläinlääkäritoiminta jatkuvat!

Suomessa kun onneksi on edelleen sallittua työskennellä myös äitiysloman aikana, se ainoastaan vaikuttaa äitiysrahaa pienentävästi muiden työpäivien paitsi sunnuntain osalta. Kun jaksamisen puolestakaan ei ole ainakaan vielä tähän mennessä ollut ongelmaa – päin vastoin, pidän edelleen työstäni kovin ja se tuo elämääni tärkeätä sisältöä – niin olen suunnitellut jatkavani potilaiden vastaanottamista äitiysloman aikana sunnuntaisin sekä 1-2 arkipäivänä viikossa niin pitkään kuin se vain tuntuu sujuvan hyvin. Lapsukaisen maailmaan tulo väkisinkin tuonee lyhyen pakollisen tauon akupunktio- ja eläinlääkäritoimintaan (ennakkotietojen perusteella noin tammikuun puolivälissä), mutta sitten olen suunnitellut jatkavani töitä taas, ihan jo mökkihöperyydenkin välttämiseksi.

H-hetken lähestyessä pyydän jo etukäteen kärsivällisyyttä siltä varalta, mikäli lapsukaisen aikataulu poikkeaisikin ennakkotiedoista ja varattuja aikoja jouduttaisiin yllättävästi siirtämään. Onneksi suurin riski tähän ajoittunee sentään vasta samaan aikaan joulunpyhien ja uuden vuoden juhlinnan kanssa, jolloin varmaan useimmat muutenkin viettävät mieluummin lomaa kuin käyvät eläinlääkärissä.

Edelleen saa lähettää viestejä ja kiireisissä asioissa saa soitella äitiysloman aikanakin, pyrin järjestämään varsinkin omien potilaiden hoidon tavalla tai toisella niissä puitteissa mihin nyt näiden muutosten lomassa vain kykenen.