31.10.2014

Välineurheilua

Hyviä uutisia, kotivastaanotolla on nyt käytettävissä entistä laajempi valikoima eläinlääkärin työvälineitä, mahdollistaen kaikille karvatassuille entistä kattavamman palvelun. Tiineystarkastuksia ja muita ultraäänitutkimuksia varten sain vuokralle ultraäänilaitteen, kiitos Britta!

Syksyn mittaan vastaanotolle ovat saapuneet myös uusi hammaskivenpoistolaite ja uusi tuliterä korvalamppu, joista olen erityisen innoissani. Molemmat on jo testattu tositoimissa ja hyväksi todettu. Joten lämpimästi tervetuloa vain hammaskivi- ja korvapotilaat!

Toki kuten tähänkin asti, onnistuu vastaanotolla pääosin myös muut tavanomaiset eläinlääkärin tutkimukset ja toimenpiteet, myös rauhoitus ja jopa pienet kirurgiset toimenpiteet. Monipuoliset näytteiden tutkimiset ovat mahdollisia; esimerkiksi tavanomaisten iho- ja korvanäytteiden tulokset valmistuvat nopeasti oman mikroskoopin avulla. Verinäytteiden ottaminenkin onnistuu, mutta ne lähetetään ainakin toistaiseksi vielä ulkopuoliseen laboratorioon tutkittavaksi.

Vaikka eläinlääkintä ja varsinkin vaikeimmin sairaiden potilaiden hoito on edistynyt viime vuosina sellaisin harppauksin että James Herriotia vallan pyörryttäisi, hoituvat kuitenkin suurin osa eläinlääkärin potilaista edelleen melko yksinkertaisin välinein. Eläinlääkärin tärkeimmät työvälineet ovat edelleen tuntevat kädet, tarkat silmät, stetoskoopilla täydennetyt korvat, haistava nenä ja se kuuluisa maalaisjärki. Kun lisätään vielä kärsivällisyyttä ja riittävästi aikaa ja halua huolella perehtyä kuhunkin potilaaseen, niin sillä ongelmat useimmissa tapauksissa jo ratkeavat.

Minusta on mukavaa kun pystyn tarjoamaan nämä mahdollisuudet rauhallisissa kotioloissa. Tervetuloa! 🙂

Lue lisää kotivastaanoton eläinlääkintäpalveluista.

Katso myös hinnasto.